Behöver du extra kollagen?

Funderar du lite på vad kollagen är och Hur får man i sig kollagen? Kollagen är något vi redan har i våra kroppar, men ju äldre man blir, desto mindre kollagen bildas det. Detta ämne är en form av protein som gör att vår hud håller sig elastisk så väl som att det håller våra ben starka.

Kollagen finns att hitta i naturliga livsmedel, så väl som att det går att äta som tillskott. Sedan är det även vanligt att detta ämne finns i olika hudkrämer med mera. Om du är lite äldre och märker av det att din hud börjar bli lite slappare, eller att dina leder knakar, då kan det vara bra att tillföra extra kollagen i form av kosttillskott.

Få i dig kollagen på enkelt sätt

Visst kan du få i dig kollagen genom att koka en egen benbuljong, men enklast är nog att köpa det som ett kosttillskott. Hos CellOptimum hittar du flera bra tillskott med detta ämne. Bland annat:

  • Collagen peptides – vitamin C
  • Collagen - skin & hair
  • Collagen - sleep & relax
  • Collagen – keto diet mct

Kollagen bidrar bidrar bland annat till att bilda ben, brosk och hud. När dessa nivåer minskar med åldern, så är det viktigt att du får i dig detta ämne ändå. Du kan annars få problem med leder som knakar eller andra problem med benen. Ämnet bidrar även till att bilda muskler, bränna fett samt att det även minskar ärrbildningar. Ämnet gör också att huden håller sig elastisk och smidig.

Du som har slappare hud, knakande leder med mera, du bör satsa på att äta kollagen i form av tillskott.