Det är intressant att ju osäkrare en man är, desto troligare att han är extremt fördomsfull.
- Clint Eastwood

.

Vi har alltid användning för frivilliga som kan hjälpa oss i arbetet mot diskriminering. Det kan exempelvis handla om praktik, ideellt arbete eller finansiella bidrag. Besök vår sida eller kontakta din närmaste byrå så får du mer information om hur just du kan hjälpa till!

Under "Här är vi" hittar du länkar till de lokala och regionala byråerna. Vill du komma i kontakt med SADB gör du det enklast via info@adbsverige.se

Styrelsen

Styrelsen består av fem ledamöter som har kunskaper och erfarenheter inom olika frågor relaterade till antidiskrimineringsverksamhet och mänskliga rättigheter, såsom arbete med jämlikhet och jämställdhet, mångfald och inkludering, hbtq personers rättigheter, minoritetsfrågor, organisationsutveckling samt frågor gällande rättigheter för personer med funktionsnedsättningar.

Alem Bennett (ordförande)

Alem är ordförande för Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering. Hon har med brinnande engagemang genom åren varit aktiv inom många olika föreningar. Alem blev tilldelad utmärkelsen Vardagshjälte av Göteborgs stad år 2000 på grund av sitt engagemang för ungdomarna i Gårdsten och sitt arbete över alla etniska gränser.

Francisco Rodriguez Vita (kassör)

Francisco ingår som ekonomiansvarig i ledningsgruppen på SIOS, Samarbetsorgan för etniska organisationer i Sverige. Han är egen företagare med långvarig erfarenhet och engagemang inom civilsamhället. Francisco har ett brett internationellt nätverk.

Mirella Pejcic

Mirella är samhällsengagerad människorättsaktivist med expertis inom ämnen minoriteters rättigheter, demokrati och inkludering. Hon har magisterexamen i mänskliga rättigheter och gedigen erfarenhet inom projektledning, organisationsutveckling och utbildning. Mirella ingår i styrelsen för Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering.

Zakarias Zouhir

Mia-Jonas Plunteman (inadjungerad kassörstöd)

Mia-Jonas Plunteman är en drivande, inspirerade och kreativ personer som brinner för mänskliga rättigheter. Frågor som ligger Mia-Jonas varmt om hjärtat är HBTQ+personers rättigheter, människor med olika funktionsnedsättningar, då hen själv är dyslektiker. Hen har mångårig erfarenhet av olika ekonomiuppdrag, organisationsutveckling och drivs att se en organisation växa, då de ekonomiska förutsättningarna är nyckeln till en stark verksamhet. Mia-Jonas har även med sig ett stort nätverk inom ideella sektorn men också inom näringslivet eftersom hen själv är socialentreprenör och kassör i Antidiskrimineringsbyrån Helsingborg.

Vill du komma i kontakt med styrelsen?
Skicka e-post till info@adbsverige.se