Den farligaste av våra fördomar är tron att vi inte har några.
- Veikko Koskenniemi

.

Vi har alltid användning för frivilliga som kan hjälpa oss i arbetet mot diskriminering. Det kan exempelvis handla om praktik, ideellt arbete eller finansiella bidrag. Besök vår sida eller kontakta din närmaste byrå så får du mer information om hur just du kan hjälpa till!

Under "Här är vi" hittar du länkar till de lokala och regionala byråerna. Vill du komma i kontakt med SADB gör du det enklast via info@adbsverige.se

Vill du bidra?

Det finns flera sätt att bidra till arbetet mot diskriminering och för ett öppnare samhälle. I dagsläget finns inget utrymme för frivilliga insatser i SADB. Men se gärna nedan om hur just du kan bidra hos någon av de lokala och regionala byråerna i landet. Då varje byrå är fristående och jobbar lite olika kan din medverkan i byrån se ut på lite olika sätt, kontakta din närmaste byrå om du är intresserad och vill veta mer.

Medlemskap

Vill du stödja din lokala antidiskrimineringsbyrå kan du bli medlem. Då kan du själv välja om du aktivt vill bidra med din kompetens eller enbart stödja oss ekonomiskt. Vi ser gärna en stor bredd i vårt medlemsregister så att vi tillsammans har kunskaper kring alla former av diskriminering. Även organisationer och företag kan bli medlemmar. Visa att ni tillsammans tar avstånd mot diskriminering.

Volontär

Många byråer söker personer som vill arbeta ideellt med vårt utåtriktade arbete. Brinner du för mänskliga rättigheter och motverkande av diskriminering? Hos oss kan du göra skillnad. Du kan delta i vår verksamhet i den utsträckning du själv önskar och med det du själv vill arbeta med. Är du jurist kanske du vill arbeta med parallellrapportering och juridiska analyser. Är du mer intresserad av att sprida information kan du arbeta med kampanjer och andra typer av informationsinsatser.

Vi ersätter inte ideellt arbete ekonomiskt, men i utbyte mot ditt engagemang erbjuder vi dig att vara med på utbildningar och studiebesök.

Finansiella bidrag

Då vi är ideella föreningar uppskattar vi alla sorters bidrag, inte minst finansiella. Är du intresserad av att donera pengar till vårt arbete mot diskriminering kontakta oss på SADB för att bidra till att bygga upp en stark röst mot diskriminering i Sverige. Finansiering hos de lokala och regionala byråerna används dels i deras dagliga arbete med att hjälpa människor som utsatts för diskriminering, dels i förebyggande arbete i form av utbildningar inom företag, skolor och andra organisationer.

Praktik

Många byråer erbjuder praktik. Som praktikant krävs att du är självgående och utåtriktad eftersom du får ta ansvar för egna projekt samtidigt som du får en inblick i den dagliga verksamheten. Eftersom byråerna i regel är små arbetsplatser och för att det ska bli en så bra praktik som möjligt, är det bättre om praktiken sträcker sig över mer än bara några veckor, men du behöver inte göra praktiken på heltid.

Låter det intressant? Skicka din ansökan med CV och motivering till varför du vill göra praktik till din närmaste byrå.

Uppsatsarbete

Är du intresserad av att skriva en uppsats om diskriminering? Kontakta din närmaste byrå och se hur vi kan samarbeta kring ditt projekt.